Vägen till Cypern

Flyg och transfer


Mer information

Hur tar du dig enklast till Cypern?

Flygplatser

LARNACA flygplats
på den grekcypriotiska delen. Den ligger ca 1 tim och 20 minuter från Crystal Bay Park. Hit kan man hitta direktflyg från Arlanda.

ERCAN flygplats
på den turkcypriotiskas delen. Den ligger ca 50 minuter från Crystal Bay Park. För att flyga hit måste man byta flyg och det enklaste är att byta i Istanbul.

Flygplatstransfer

MUSTAFA Transfer
är ett företag som jag har använt många gånger till och från flygplatsen och som fungerar fantastiskt bra. Hälsa att ni hyr ”Margaretas lägenhet” när ni bokar.

Telefon: +90 533 877 63 78 (mobil eller Whatsup)

E-mail: muslarmic@hotmail.com

Facebook: Mustafa Airport Transfer eller https://www.facebook.com/northcyprustransfer/

Flygplatstransfer/ från eller till respektive flygplats, för upp till 6 personer med bagage. (upp till 7 personer med mindre bagage)

LARNACA –  £50 för hela bilen. (1-6/7 personer beroende på bagage) Transfertid: Ca 1 tim 20 min

ERCAN- £ 30 för hela bilen. (1-6/7 personer beroende på bagage) Transfertid:  Ca 50 min

Hyrbil

Det är vänstertrafik på hela Cypern.

Närmaste bensinstation från Crystal Bay Park ligger vid stora genomfartsvägen i Esentepe, ca 5 minuter bort i riktning mot Kyrenia. När man tankar, så finns det personal, som tankar åt er. Säg bara hur många liter ni vill tanka.

Turkcypriotiska delen: Genom Mustafa Transfer går det även att hyra bil. Ring eller mejla och få priser. Viktigt att veta: Hyrbilsbolagen på den norra delen lämnar alltid bilen med väldigt lite bensin i vilket ni även gör när ni lämnar tillbaka bilen. Kom ihåg att tanka det första ni gör. Närmaste bensinstation ligger i Esentepe, ca 5 minuter bort.

Grekcypriotiska delen: Det går att hyra bil från flygplatsen i Larnaca och ta med bilen till den norra delen. Vid gränsen måste då en extra försäkring köpas som kostar €35 och som räcker i 30 dagar. Man har inte samma backup, så vi rekommenderar inte detta alternativ.

Hälsa att ni hyr ”Margaretas lägenhet” när ni bokar.


Plats

Crystal Bay Park

Bahceli, Norra Cypern

Kontakta OSS

Telefon : +46 (0)708 343 580

Email : maggan@unnadigmer.se

Följ

Facebook-f


Instagram


Youtube