Unna dig mer på din inre resa

Retreat på Cypern med friskvård på kroppens villkor

Unna dig en transformerande
resa till Cypern!

Längtar du efter att frigöra dig från inre blockeringar, hinder och rädslor? Längtar du efter balans och en mer välmående kropp och ett lugnare sinne? Vill du tycka mer om dig själv? Vill du ha en meningsfull paus i vardagen? Vill du njuta av sol och bad, god mat och trevligt sällskap? Detta och mycket mer vill vi att du ska få uppleva, när du Unnar dig mer på Din inre resa!

Crystal Bay Park är ett lugnt och fridfullt område bara några minuter från Medelhavets turkosa vatten. Det finns två restauranger på området, annars är det närheten till natur och bad, som gör att området passar fantastiskt bra för den ultimata avkopplingen. Vår strand är en underbar orörd stenstrand utan exploatering i form av solstolar och musik, men med fantastiskt vatten och ett lugn som ger en lisa för själen. Stranden ligger vid den gamla landsvägen, som idag i princip inte har någon trafik alls utan som istället ger oss möjligheter till promenader med Medelhavet i blickfånget.

Cypern har ett fantastiskt klimat och man brukar räkna med över 300 soldagar per år, vilket gör ön till ett perfekt resmål för alla som älskar sol och värme.

Direkt på området finns två poolområden, ett med en stor pool, som är tillräckligt stor för att simma längder i, en barnpool och ett med en mindre mer insynsskyddad pool någon minut bort, om man vill ha mer lugn och ro. Det finns en tennisbana och ett gym som är fria att användas efter önskemål.
Föregående
Nästa

Grunden för resan är att hitta en individuell väg för dig att hjälpa dig att hitta din inre balans och glädje. Med hjälp av ett urval av behandlingar, till exempel Art Neuro*, massage, yoga, tysta promenader och samtal i olika former, hoppas vi att vi kan skapa en mer balanserad plattform inom dig och ge dig en rad verktyg, som du kan använda dig av även efter resan, hemma i vardagen.

Vad är Art Neuro?

Art Neuro är en mjukform av kiropraktik, där man genom muskeltester hittar de obalanser i ryggraden, som stör nervsignalerna till och från hjärnan. Med små lätta tryckningar triggar man igång en reflex hos kroppen, som innebär att kroppen vill vara i sin naturliga balans, vilket leder till att kroppen själv korrigerar den obalanserade kotan tillbaka till sitt rätt läge.

Då obalanser i ryggraden leder till att musklerna i kroppen svarar med spänning och blockeringar, har det visat sig oerhört verksamt att först avlägsna orsaken till muskelspänningarna genom Art Neuro och sedan ta hand om det som hänt i muskulaturen med djupgående behandlande massage. Detta innebär att jag aldrig masserar en muskel som fortfarande är i försvar och spänning, vilket är det optimala läget att få massage i.

Många upplever det obehagligt att ”knäcka” ryggraden på traditionellt sätt, vilket kan göra att många avstår att göra något åt sin onda rygg. Då Art Neuro innebär att man påminner kroppen att korrigera sig själv genom små lätta tryckningar och inte det traditionella knäckandet, är Art Neuro ett fantastiskt alternativ även för denna grupp.

Art Neuro / Yoga

När du får en Art Neuro behandling läggs kroppen tillbaka i sin naturliga balans. Detta innebär att eventuella olikheter i benlängd och sneda bäckenpartier oftast rättas till och kommer i sitt rätta läge, vilket i sin tur öppnar upp för en djupare yogaupplevelse. Många känner stor avslappning och att sinnet klarnar efter en Art Neuro behandling. Att utföra yoga i det tillståndet kan ge en ytterligare dimension på upplevelsen både fysiskt och mentalt.

Individuella behandlingar

Jag arbetar på djupet och anpassar varje behandlingstillfälle utifrån dina unika önskemål och behov, vilket gör varje behandling unik. Inget tillfälle blir som något annat, jag möter dig exakt där du är och ger dig intuitivt det du behöver. Jag har självklart tystnadsplikt och möter dig med respekt, lyhördhet och ödmjukhet.

Meditationer och tysta promenader

I vårt samhälle idag har vi sällan tyst… vi omges av ljud av alla de slag, vi har med oss våra mobiltelefoner och förväntas att finnas tillgängliga dygnet runt… Detta gör att vi har möjligheten att hela tiden fylla oss med intryck utifrån, vilket gör att de flesta av oss glömmer bort att titta inåt, i vårt eget inre… Därför har jag skapat denna aktivitet, som börjar med att vi tillsammans lyssnar på en meditation och sedan går vi ut på promenad, tillsammans men i tystnad och ser vad som kommer fram, när vårt inre plötsligt får plats… Jag upplever dessa promenader som oerhört givande och utvecklande…

Boendet i Crystal Bay Park, Cypern

Vi bor tillsammans i ett lugnt och fridfullt område med cirka fem minuters promenad till det turkosa Medelhavet. På området finns en stor pool, tennisbana, gym, restaurang och en mindre, mer insynsskyddad pool.

Boendet innebär del i dubbelrum. Lägenheten har en underbar terrass (perfekt för yoga) och är utrustad med alla moderna bekvämligheter såsom dusch, tvättmaskin, diskmaskin och matlagningsmöjligheter.

Retreatresa med Friskvård på Cypern

Preliminärt program

Friskvård
på kroppens villkor!
Yoga
Strand 5 min
Pool, Restaurant, m.m.
Terrass
Föregående
Nästa

Minimum antal 3 personer/vecka

I priset ingår:

 • Flygresa tur och retur från Arlanda
 • Transfer till och från flygplats till boendet
 • Del i hyrbil och bränsle
 • Boende – del i lägenhet, säng/bäddsoffa, max 2 personer/ rum, med gemensam dusch och toalett
 • Frukost, lunch och middag varje dag (exklusive måltidsdryck som du betalar själv)
 • Frukt och vatten
 • Två individuella behandlingar(totalt cirka två timmar/deltagare) utförda av Margareta
 • Yogapass ( upp till fem dagar/vecka)
 • Meditationer och tysta promenader ( upp till fem dagar/vecka)
 • Tillgång till Bemerbehandling två gånger/ dag/ åtta minuter per tillfälle
 • En utflykt till någon av Cyperns sevärdheter (Frivillig närvaro)

PROGRAM (preliminärt)
(förutom den dag som ägnas åt utflykt / 
Cirkatider)

 • 07.00 Yoga
 • 09.00 Frukost
 • 10.00 Individuella behandlingar (det ingår sammanlagt två behandlingar, totalt ca 2 timmar/per deltagare under veckan). Valfria aktiviteter för deltagare, som inte får behandling.
 • 13.00 Lunch
 • 13.30 Individuella behandlingar (det ingår sammanlagt två behandlingar, totalt ca 2 timmar/ per deltagare under veckan). Valfria aktiviteter för deltagare, som inte får behandling.
 • 16.00 Meditation, tyst promenad och reflekterande samtal.
 • 19.00 Middag  
  Solnedgång

PRIS / BOKNING

Våren 2020 

inställd pga Corona restriktioner

Hösten 2020

Retreat 1:        26/9 -3/10

Retreat 2:        10/10-17/10

Pris:  17 000 kr per person och Retreat 

Anmälningsavgift: 6 000 kr/person [varav 3 000 kr inte är återbetalningsbara]

Antal 3 personer/Retreat vecka

 

Exempel på behandlingstekniker​

ART NEURO

är en mjukform av kiropraktik, där man genom muskeltester hittar de obalanser i ryggraden, som stör nervsignalerna till och från hjärnan. Med små lätta tryckningar triggar man igång en reflex hos kroppen, som innebär att kroppen vill vara i sin naturliga balans, vilket leder till att kroppen själv korrigerar den obalanserade kotan tillbaka till sitt rätt läge.

Då obalanser i ryggraden leder till att musklerna i kroppen svarar med spänning och blockeringar, har det visat sig oerhört verksamt att först avlägsna orsaken till muskelspänningarna genom Art Neuro och sedan ta hand om det som hänt i muskulaturen med djupgående behandlande massage. Detta innebär att jag aldrig masserar en muskel som fortfarande är i försvar och spänning, vilket är det optimala läget att få massage i.

Många upplever det obehagligt att ”knäcka” ryggraden på traditionellt sätt, vilket kan göra att många avstår att göra något åt sin onda rygg. Då Art Neuro innebär att man påminner kroppen att korrigera sig själv genom små lätta tryckningar och inte det traditionella knäckandet, är Art Neuro ett fantastiskt alternativ även för denna grupp.


BEHANDLANDE MASSAGE

är en form av massage där jag som massör i samspråk med kunden skräddarsyr hur jag bäst kan möta kundens behov. Massagen har utvecklats från traditionell klassisk massage, men har möjlighet att nå ner riktigt på djupet i och med att den kombineras med Art Neuron. När dessa två metoder kombineras börjar behandlingen med att jag hjälper kundens kropp att återställa obalanser i ryggraden, vilka är de ursprungliga orsakerna till varför musklerna har gått i försvar, arbetat på ett felaktigt sätt och därigenom blivit spända och blockerade.


FYSISK TRAUMA ELIMINERING

innebär att klippa signalen från en energiblockering, som uppstått vid en händelse, som kroppen uppfattat som ett trauma, så att det inte längre blir fysisk reaktion till följd.


TRANSCENDENTAL ENERGIHEALING

innebär identifiering och avlägsnande av blockeringar och tunga energier, som kan hindra kunden från olika saker, fysiskt och psykiskt.


HELANDE PERSONLIGHETSUTVECKLING

innebär att genom samtal identifiera konflikterna inom kunden så att den blir en helare människa.

Om Maggan

Margareta Lundberg

Margareta Lundberg

Utbildare, Art Neuro-terapeut, massör och healer.

Hon driver Unna Dig Mer i Knivsta och har mångårig erfarenhet av Art Neuro, massage och energihealing. Margareta har en stark medial förmåga. Hennes rika erfarenheter, djupa insikter och förmåga att se perspektiv och samband gör henne till en unik och mycket eftertraktad terapeut.
Margareta är Art Neurons okrönta drottning och hon utvecklar ständigt metoden till nya höjder. 

Retreat kontakt:

Plats

Crystal Bay Park

Bahceli, Norra Cypern

Kontakta MIG

Telefon : +46 708 34 35 80